MALZEMELER
3 elma
100 gr. lohusa şekeri
1 su bardağı su
2 çay bardağı toz şeker
2 tatlı kaşığı tarçın
Şurup için:
1 su bardağı çırpılmış krem şanti
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
HAZIRLANIŞI
Elmaların kabuklarını soyup 2 tanesini ortadan ikiye kesin. Çekirdekli kısımlarını kesip çıkarın ve kararmasını önlemek için limonlu suda bekletin. Lohusa şekeri, su, toz şeker ve tarçını tencereye alıp kaynatın. Lohusa şekeri rengini verince süzülmüş elmaları ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Kalan elmayı rendeleyin. Cevizi ekleyip karıştırın. Elmaları servis tabağına alıp üzerlerini elmalı ceviz ve krem şanti ile süsleyin. Buzdolabında 15 dakika bekletip nane yaprakları ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder