MALZEMELER(4 KİŞİLİK)
4 adet dana bifteği
2 yemek kaşığı margarin
1 su bardağına yakın tavuk suyu
Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
1 limonun suyu
2 çay kaşığı taze adaçayı yaprağı
1 çay kaşığı kuru adaçayı yaprağı
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Aslına bakacak olursanız bu malzemeyi tavuk göğüs eti ile de yapabilirsiniz. Yalnız göğüs etlerini una batırıp kızarttıktan sonra krema ile limon suyu ve kabuğunu bir taşım kaynatıp fırına veriyoruz. Bu da ayrı bir tarif olsun. Şimdi ise bifteklerimize sıra geldi. Önce fırını 110 derecede ısıtalım. Bir tavada margarini veya tereyağını eritelim. Yağ kızınca dana bifteklerini her iki yüzü de altın sarısı renk alıncaya kadar 2-3 dakika kızartalım. Dana etlerini bir servis tabağına alıp fırının içinde sıcak tutalım. Tavuk suyunu tavaya koyup limon kabuğunu, suyunu ve adaçayı yapraklarını ekleyelim. Bir taşım kaynatalım. Karışımı ağır ateşte 4-5 dakika kaynatalım. Tuzunu ve biberini ilave edelim. Hazırlamış olduğumuz bu sosu etlerin üstüne döküp, adaçayı yaprakları, limon dilimleri ile süsleyip servis yapalım. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder