MALZEMELER(20 ADET)
3 adet yufka
3 çorba kaşığı sıvıyağı
İçi için:
1 adet elma
2 çorba kaşığı kuru üzüm
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı un
1 çay kaşığı limon suyu
Tarçın
Kızartmak için:
Sıvıyağı
Yufkaların aralarını yağlayıp üst üste yayın. 4 parmak kalınlığında şeritler kesin. Harç için, kabukları soyulmuş elmayı küp şeklinde doğrayıp bir tencereye alın. İçine kuru üzümü, toz şeker, un, limon suyu ve tarçın koyup elma suyunu çekene kadar pişirin. Kestiğiniz yufka şeritlerinin uç kısmına elmalı harçtan koyup muska şeklinde katlayın. Hazırladığınız muskaları kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Üzerine bal gezdirip, sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder