MALZEMELER(4 KİŞİLİK)
4 adet patlıcan
4 çorba kaşığı Orkide mısırözü yağıYarım kg. kıyma
1 paket köfte harcı
4 adet sivri biber
4 adet domates
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları, acısının çıkması için yarım saat tuzlu suda bekletelim. Suyunu süzüp 1 parmak kalınlığında doğrayalım. Üzerine 4 çorba kaşığı mısırözü yağını sürelim. Kıyma ve köfte harcını yoğuralım. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp köfteler hazırlayalım. Patlıcan ve köfteleri yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirelim. Közlenmiş sivri biber ve domatesle birlikte sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder