Kandil Lokması
Malzemeler :
4 su b. Söke un
4 Su B. Söke Un
Yarım P. Yaşmaya
1 Çorba K. Yumuşak Margarin
1 Yumurta
2 Çorba K. Toz Şeker
Üzeri İçin:
Pudra Şekeri
Hazırlanışı
Unun ortasına mayayı koyun. Kenarlarına şekeri serpin. Yarım su bardağı sıcak suyla ortasını bulayın. Üzerini unla kapatın ve bir süre mayalanmaya bırakın. Hafif su dökerek unun tamamını karıştırmaya başlayın.
İyice yoğurun biraz cıvık kıvamda bir hamur olmalı. Üzerini streç filmle kapatın ve bekletin. Mayalanmış hamurdan kaşık yardımıyla küçük parçalar bölüp sıvıyağda kızartın. Üzerine pudra şekeri serperek süsleyin.
Alıntıdır.
Etiketler:
TATLILAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder