MALZEMELER(4 KİŞİLİK)
1 kg. elma
5 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı limon suyu
2/3 su bardağı şeker
4 yumurta sarısı
1 su bardağı süt
250 gr. krema
HAZIRLANIŞI
Elmaların kabuklarını soyun ve kalın dilimler halinde doğrayın. Tavada, margarinle birlikte pişirin. Önce yumurta aklarını ve şekeri karıştırın, daha sonra sütü ekleyerek karıştırmaya devam edin. Son olarak hazır kremayı da ilave ederek hepsini birlikte karıştırın. Kızarmış elmaları 4 çukur kaba eşit olarak dağıtın. Hazırladığınız kremayı, elmaların üzerini kapatacak şekilde tabaklara boşaltın. 150 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Daha sonra fırınınızın ızgara bölümünde 5 dakika kadar üzerinin kararmasını sağlayın. Soğuyunca servis yapın. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder