8 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ 25 DAKİKA
PİŞME SÜRESİ 40 DAKİKA
MALZEMELER
* ½ kg tel kadayıf
* 400 gr dil peyniri(Antakya, ıskenderun tuzsuz beyaz peyniri de kullanabilirsiniz.)
* 250 gr tereyağı
Şerbeti için;
* 4 su bardağı tozşeker
* 4 su bardağı su
* 1 limonun suyu
Üzeri için;
* 250 gr taze kaymak
* 1 su bardağı dövülmüş antepfıstığı
YAPILIŞI
Tel kadayıfı derin bir kabın içerisinde elinizle çekiştirerek parçalayın. Üzerine eritilip ılıtılmış tereyağını gezdirerek iyice ovun. Tıpkı köfte yoğurur gibi bastırarak yoğurun.Yoğurup parçaladığınız kadayıfın yarısını bir tepsiye elinizle bastırarak yerleştirin. Dil peynirini lif lif ayırarak kadayıfın üzerine serin. Peyniri kadayıfın üzerine yayarak elinizle iyice bastırın.
Hazırladığınız kadayıfları ocakta kısık ateşte pişirin. Kızaran yüzünü bir tepsi yardımıyla ters çevirin. Diğer yüzünü de aynı şekilde üstleri nar gibi kızarıncaya kadar pişirip ocaktan alın.
Diğer taraftan, şurubunu hazırlamak için, şeker ve suyu orta boy bir tencerede kaynatın. şurup kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyerek 5-6 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın ve ılınınca sıcak kadayıfın üzerine dökün. Antep fıstığı ve kaymakla süsleyip, servise hazırlayın.
Not: ısterseniz künefeyi fırında üzeri altın sarısı oluncaya kadar pişirebilirsiniz.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder