Limonlu Tavuk

MALZEMELER(5 KİŞİLİK)
1 adet piliç göğsü
1 limon kabuğu rendesi
Yarım limonun suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket taze krema
1 dilim kare dil peyniri
1 çay kaşığı ucuyla kırmızı toz biber
1 dal maydanoz, tuz, karabiber



HAZIRLANIŞI
Piliç göğsünü et tokmağıyla iyice döverek, ince bir hale getirelim. Bir kağıdın üzerine biraz un dökelim. Piliç göğsünü arkalı önlü una bulayalım. Bir tavaya tereyağını alıp hafifçe kızdıralım. Tavuk göğsünü tavaya koyalım ve limon kabuğu rendesiyle limon suyunu ekleyelim. Üzerine iki çorba kaşığı kremayı dökelim ve kaynayana kadar pişirelim. Kaynadıktan sonra sadece tavuk göğsünü ayrı bir tabağa alalım ve üzerine bir dilim ince dil peyniri koyalım. Peynirin üzerine renk vermesi için biraz kırmızı toz biber serptikten sonra fırına alalım. Peynir erir erimez tavukları fırından çıkaralım ve tavada bıraktığımız sıcak kremalı sosu üzerine dökelim. İnce ince doğradığımız maydanozları tavuğun üzerine serpelim. Yanına istediğiniz şekilde makarna haşlayarak servis yapalım. Afiyet olsun.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder