MALZEMELER
• 1 adet sade hazır kek pastaban
(Yalnızca tek katı kullanılacak.)
• 2 adet orta boy şeftali(ya da tatlı elma)
• 3 adet yumurtanın akı
• 1 çay bardağı tozşeker
• 1 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
Hazır kekin tek katını yağlanmış, fırına dayanıklı yuvarlak bir kalıbın ya da kelepçeli kalıbın dibine oturtun. şeftalileri ya da elmaları soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra ince halkalar halinde dilimleyin. şeftali dilimlerini kalıptaki kekin üzerine düzgün bir şekilde sıralayın.
Diğer taraftan yumurta akı, tozşeker ve tuzu çırpma kabına aktarıp mikserin yüksek devriyle 12-15 dakika, iyice katılaşıp kar gibi oluncaya kadar çırpın. Böylece mereng denilen harcı hazırlamış oluyorsunuz.Şimdi, merengi şeftali dilimlerinin üzerine yayıp kaşıkla düzeltin. 5 dakika önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında 25-30 dakika, merengin üstü sarı-kahverengi oluncaya kadar pişirip çıkarın.Soğumasını bekleyip dilimleyerek servise sunun. ısterseniz, üzerine meyveli veya çikolatalı sos gezdirerek ya da sıcakken kremayla birlikte servis yapabilirsiniz.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder