Maydanoz ve Safranlı Un Çorbası

MALZEMELER
• 4 su bardağı tavuk suyu
• 1 çay bardağı un
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 1 tutam safran
• 100 gram tereyağı
• 3 dilim bayat ekmek
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı
• 3 diş sarımsak
• Yarım demet maydanoz
• Yeteri kadar tuz



HAZIRLANIŞI
Ekmekleri küp küp kesin ve bir kabın içinde zeytinyağı ile ezilmiş sarımsakla harmanlayıp, yağlı kağıt serilmiş tepsinin üzerine düzgün bir şekilde yayın fırında kızartın. Safranları sıcak olan tavuk suyunun içinde en az yarım saat betletin. Derin bir tencerenin içine sıvıyağ, tereyağı ve unu alın, hafif ateşte pembeleşinceye kadar kavurun. Tencereyi ateşten alıp içine yavaş yavaş tavuk suyunu ilave edin ve hızla karıştırın. Tamamını yedirdikten sonra tekrar ateşe alıp karıştırmaya devam edin. Maydanozları iyice kıyın. Çorbanıza hepsini ilave edip iyice karıştırıp kaselere kızarmış sarımsaklı küp ekmeklerle servis yapın.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder