Meyveli Kaymaklı Ekmek Tatlısı


Malzemeler :
15 Dilim Tost Ekmeği
4 Yumurta

Kızartmak İçin:
Sıvıyağ

Şerbeti İçin:
3 Su B. Su
3 Su B. Şeker
1 Dilim Limon

Üzeri İçin:
1 Poşet Kaymak Tadında Kremşanti
1 Çay B. Süt
1 Muz
2 Kivi



Hazırlanışı
Şerbeti hazırlamak için; suyu, şekeri ve bir dilim limonu kaynatın.Yumurtaları bir kapta çırpın. Ekmekleri yumurtaya batırın ve sıvıyağda kızartın. Kızaran ekmekleri kağıt havluya alın.
Geniş bir servis tabağına kızarmış ekmekleri dizin. Şerbetini üzerine dökün ve şerbeti çekmesini bekleyin.Karıştırma kabında sütü ve toz şantiyi katılaşana kadar çırpın ve bir süre dolapta bekletin.
Son olarak tatlıyı süslemek için; kremşantiyi üzerine sıkın ve küp küp doğranmış muz ve kiviyle süsleyin.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder