MALZEMELER
• 2 su bardağı dolusu hazır mantı
(Küçük boy Kayseri mantısı kullanmanızı öneririm.)
• 1 su bardağı konserve nohut
• 2 adet haşlanmış tavuk göğüs eti
• 5 yemek kaşığı zeytinyağı
• 4 çay kaşığı domates salçası
(Acı biber salçası da kullanabilirsiniz.)
• 8-10 su bardağı sıcak tavuk suyu
• 1 çay kaşığı tuz, karabiber
• 1 adet limonun suyu
• 2 tatlı kaşığı kuru nane
YAPILIşI
Zeytinyağını orta boy bir tencerede kızdırın. Haşlayıp diderek küçük parçalara ayırdığınız tavuk etlerini ekleyip orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 1-2 dakika kavurun. Salçayı da ekleyip karıştırarak 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin.
Sıcak tavuk suyu ve suyunu süzdüğünüz konserve nohutları da tencereye aktarıp tuz ve karabiberi serpiştirerek kaynamaya bırakın. Yemeğin suyu kaynamaya başladıktan 2-3 dakika sonra hazır mantıyı karıştırarak ilave edin.
Sık sık karıştırarak mantı pişinceye kadar, en az 12 dakika pişirin. Zaten pişen mantılar suyun yüzeyine çıkacaktır.
Yemeği ocaktan alıp kuru naneyi ilave ettikten sonra karıştırın. Sıcak sıcak servise sunun.İsterseniz kırmızı pul biber, kuru reyhan ya da kuru fesleğen de katabilirsiniz.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder