Çikolatalı Tart

MALZEMELER
250 gr. milföy hamuru
200 gr. bitter çikolata
60 gr. tereyağı
1 yumurta
6 yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı toz şeker
200 gr. krema


HAZIRLANIŞI
Çikolatayı benmari usulü eritin. Çikolata, tereyağı, yumurta, yumurta sarıları, toz şeker ve kremayı bir kapta karıştırın. Karışımın dörtte birini süsleme için ayırın. Milföy hamurlarını bir kare oluşturacak şekilde yan yana dizin. Merdaneyle hafifçe bastırıp yapışmalarını sağlayın. Tart kalıbına yerleştirip kenar kısımlarını kesin. Hamuru çatalla birkaç yerinden delin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirin. Hamuru fırından alıp üzerine çikolata karışımı ilave edin. 160 dereceli fırında 15 dakika daha pişirin. Soğutulup kalan çikolata sosu üzerine ekleyin. Kıyılmış çikolata ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.




Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder