MALZEMELER
· 1 çay bardağı sıvıyağ
· 1 çay bardağı yoğurt (Susuz kısmından kullanın.)
· 1 çay bardağı erimiş bitkisel margarin
· 1 adet yumurta (Oda sıcaklığında beklemiş olmalı.)
· 1 yemek kaşığı sirke (Üzüm ya da elma sirkesi kullanabilirsiniz.)
· 1 paket kabartma tozu
· 7 çay bardağı un
ıç harcı için;
· 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir (Orta yağlı peynir kullanmanızı öneririm.)
· 1 demet maydanoz
· 2 adet haşlanmış patates
· 1 çay kaşığı karabiber, kırmızı pul biber
Üzeri için;
· 1 adet yumurtanın sarısı
· 1 yemek kaşığı çörekotu
YAPILIŞI
Sıvıyağı ve yoğurdu derin bir kaba aktarıp üzerine eritilip ılıtılmış margarini ilave edin. Üzerine yumurtayı kırıp sirkeyi ekleyin.
Un ve kabartma tozunu başka bir kapta karıştırıp tel süzgeçle eleyerek yumurtalı karışımın üzerine aktarın.
Karışımı, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini temiz bir peçeteyle örterek oda sıcaklığında en az 30 dakika dinlendirin.
Diğer taraftan, iç harcını hazırlamak için rendelenmiş beyaz peynir ve incecik kıydığınız maydanozu derin bir kaba aktarın.
Üzerine haşlanmış patatesleri rendeleyip karabiberi ve kırmızı biberi serpiştirdikten sonra çatalla ezerek karıştırın.
Dinlenmiş olan hamurdan pinpon topu büyüklüğünde parçalar koparıp avuçlarınız arasında yuvarladıktan sonra çay tabağı büyüklüğünde açın.
Hazırladığınız patatesli peynirli malzemeden yarım yemek kaşığı alarak hamurların bir kenarına koyun. Hamurların diğer uçlarını malzemelerin üzerine kapatarak
D şeklinde poğaçalar hazırlayın.
Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp çörekotu serpiştirin. 5 dakika önceden ısıtıp 175 dereceye ayarladığınız fırında 40-45 dakika, üzerleri sapsarı oluncaya kadar pişirip çıkarın.
Soğumalarını bekleyip dilimleyerek servise sunun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder