MALZEMELER
• 5-6 adet orta boy ince pırasa
• 250-300 gr orta yağlı kıyma
• 5 yemek kaşığı zeytinyağı(Yarım yemek kaşığı tereyağı da kullanabilirsiniz.)
• 2 adet orta boy kuru soğan
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 2 diş sarımsak
• 2-3 adet yeşil sivri biber
• 3 adet orta boy domates
• 2 çay kaşığı tuz, karabiber
• 2 çay kaşığı kırımızı toz biber
• 2 su bardağı sarımsaklı yoğurt
YAPILIŞI
Pırasayı ayıklayıp sararan yapraklarını atın. ıncecik doğradıktan sonra yıkayıp süzün. Soğanları incecik yemeklik dilimleyin ve sarımsakları dövün. Sivri biberi ayıklayıp ince ince doğrayın. Domatesleri de soyup tavla zarı formunda dilimleyin.
Diğer taraftan, zeytinyağını orta boy bir tencerede kızdırın. Kıymayı, doğradığınız soğanları ve sarımsağı tencereye aktarıp orta ısılı ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 2 dakika kavurun. Üzerine salça, sivri biber ve pırasayı ilave edip sürekli karıştırmaya devam ederek 7-8 dakika daha kavurun.
Tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi serpip domatesi ilave edin. Orta ısılı ateşte, karıştırarak 5 dakika daha kavurduktan sonra 3 su bardağı sıcak et ya da tavuk suyunu aktarın.
Ocağı kısıp tencerenin kapağını kapatın. Yemeği kısık ateşte 25-30 dakika daha, pırasa iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
Ocaktan alıp henüz sıcakken üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirerek servise sunun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder