Patlıcanlı Risotto

MALZEMELER
• 1 patlıcan (büyükçe)
• 1 su bardağı pirinç (risotto)
• 2 su bardağı su
• 100 gr. toz parmesan
• Yarım kahve fincanı zeytinyağı
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• Dörtte bir su bardağı beyaz şarap (arzu ederseniz)
• 1 kuru soğan (küçük)
• 2 diş sarımsak (arzu ederseniz)
• Bir kaç damla limon suyu


HAZIRLANIŞI
Patlıcanı yıkayıp iyice kurulayın. Bir kaç yerinden delip, varsa kapaklı ızgarada yoksa, bir folyoya sarıp fırında 20-25 dakikada közleyin. Kabuklarını soyup bir iki damla limon suyu ekleyin ve blenderdan geçirin. Pirinci yıkayıp süzün. Bir tencereye yemeklik doğradığınız sarımsak ve soğanları zeytinyağı ile birlikte soteleyin. Pirinci ilave edip kavurmaya devam edin. Şarap kullanacaksanız bu aşamada şarabı ekleyip
3-4 dakika yüksek ateşte alkolünün uçması için karıştırarak bekleyin ve suyu eklemeye başlayın. Bunun için yarım bardak suyu dört partide eklemeniz gerekiyor. Her seferinde pirincin suyu çekmesini bekleyin. Bu işlem yaklaşık 20 dakika sürecektir. Pirinç tüm suyu iyice emdiğinde ocaktan alın ve patlıcan püresini ekleyip karıştırmaya devam edin. Tereyağını ekleyip hızlı olarak karıştırmaya devam edin. Tereyağı iyice eridiğinde Parmesan peynirini ekleyip tabaklara servis yapın.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder