MALZEMELER
• 6 kabak
• 300 gr. kıyma
• 1 çay bardağı pirinç
• 2 kuru soğan
• Yarım demet maydanoz
• 1 yemek kaşığı biber salçası
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 1 yemek kaşığı nane
• Karabiber
• Tuz
• Ayrıca 200 gr. tereyağı
HAZIRLANIŞI
Kabakları ikiye bölüp içlerini çıkartın ve dolmalık olarak hazırlayıp bir süzgece alın üzerine biraz tuz serpin. Diğer tüm malzemeyi (salçalar hariç)yıkayıp ince ince kıydığınız maydanoz ve soğanla iyice harmanlayın. Yeteri kadar tuz ilave edin. Kabakların içine dolma harcını doldurun ve derin bir tencereye diklemesine yanyana dizin. Salçaları 1 su bardağı su ile sulandırın 1 tatlı kaşığı tuz atıp dolmaların üzerine gezdirin. Üzerine fındık büyüklüğünde kestiğiniz tereyağını atıp, kapağını kapatın ve 1 saat kadar kısık ateşte pişirin.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder