MALZEMELER(6 KİŞİLİK)
6 dolmalık kabak
250 gr. peynir
1 su bardağı su
1 demet dereotu
İsteğe göre salam ya da sosis
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Kabakların iki başını kestikten sonra üzerini çizerek soyalım. 5- 6 cm. boyunda kesip içine tuz attığımız suda dişe gelecek biçimde haşlayalım. Kabakları sıcak sudan çıkarıp soğuk suya yerleştirerek soğutalım. Tatlı kaşığı yardımı ile içlerini tek taraflı kapalı kalacak şekilde oyalım. Peynir, süt, ince kıyılmış dereotu ve isteğinize göre sosis veya salamı karıştırıp kabakların içini dolduralım. Açık kısımları yukarıya gelecek şekilde fırın tepsisine dizelim. Üzerlerine kaşar peyniri rendesi serpip fırına verelim. Peynirler eriyince fırından çıkartıp üzerine domates sosu da döküp sıcak servis yapalım. Aynı iç malzemeyi değişik çeşitlerde dolma yapabilirsiniz. Örneğin biber, kırmızı biber, sarı biber, hatta havuç ve patates dolması da damak zevkinize göre hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder