MALZEMELER
3 ayva
1 kahve fincanı toz şeker
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı file Antep fıstığı
2 çorba kaşığı krem şanti
HAZIRLANIŞI
Ayvaları enine bir parmak kalınlığında dilimleyin. Çekirdekli kısımlarını temizleyip limonlu suda bekletin. Yumurtaları bir kapta 1,5 su bardağı şekerle çırpın. Süt ve sıvı yağı ekleyin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip iyice çırpın. Ayvaları süzüp tavaya alın. Su ve 1 kahve fincanı toz şekeri ilave edip karamelize edin. Hamurun yarısını yağlanmış kelepçeli kek kalıbına dökün. Üzerine karamelize edilmiş ayva dilimlerini dizip kalan hamuru ilave edin. 180 dereceye ayarlı fırında 35- 40 dakika pişirin. Ilınınca krem şanti ve file Antep fıstığıyla süsleyip, servis yapın. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder