4 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESı 10 DAKıKA
PİŞME SÜRESİ 10 DAKİKA
MALZEME LİSTESİ
* 3-4 adet orta boy kemer patlıcan(ince uzun patlıcan)
* 2-3 adet orta boy domates
* 1 demet maydanoz
* 4 diş sarımsak
* 1 çay kaşığı tuz, kırmızı toz biber
* Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan sızma zeytinyağı
* 1 adet limonun suyu
* ½ su bardağı rendelenmiş sert beyaz peynir(Mihalıç peyniri ya da ızmir teneke tulumu kullanmanızı öneririm.)
YAPILIŞI
Patlıcanları ocakta, fırında ya da mangal ateşinde yumuşayıncaya kadar közleyin. Yanmış durumdaki kabuklarını akan suyun altında yukarıdan aşağıya doğru soyun.
Patlıcanların kararmasından endişe ederseniz, bir limonun suyunu ve yarım su bardağı zeytinyağını karıştırıp patlıcanların üzerine gezdirebilirsiniz.
Diğer taraftan, domatesleri soyup tavla zarı formunda doğrayın. Patlıcanları kesme tahtası üzerinde incecik dilimleyip derin bir kaba aktarın. Üzerine dövülmüş sarımsakları ekleyip tuz ve kırmızı biberi serpin. Limon suyunu ve sızma zeytinyağını üzerine gezdirin.
Bir taraftan malzemeleri karıştırırken bir taraftan da incecik kıydığınız maydanozu ilave edip tekrar karıştırın. Son olarak rendelenmiş peyniri ekleyip karıştırın ve servis tabağına alın.
Üzerini rendelenmiş peynir ve maydanozla süsleyip soğuk halde servise sunun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder