Sucuklu Sosisli Volovan

MALZEMELER(4 KİŞİLİK)
8 adet milföy
1/4 kangal sucuk
3 adet sosis
2 tatlı kaşığı ketçap
1 çorba kaşığı margarin
1 adet yumurta
Sarımsak tozu, kekik, susam, çörekotu, tuz
Rendelenmiş kaşar peyniri



HAZIRLANIŞI
Milföylerin kenarlarını ruletle kesin. Ardından dördünün ortasından yine ruletle dört kare kesin. Yumurtanın sarısını ve beyazını ayırın. Ortası kare kesilmiş bir milföyün altına yumurta beyazı sürüp, bütün kalan milföylerden birinin üzerine yapıştırın. Daha sonra en üstüne yumurta sarısı sürün. Diğer milföyleri de bu şekilde hazırlayın. Susam ve çörekotu serpin. 180 dereceli fırında milföyler kabarana ve hafifçe kızarana dek pişirin. Bu arada ayrı bir yerde margarini eritin. Küçük doğranmış sucukları ve küp doğranmış sosisleri yağda soteleyin. Ketçabı ilave edin. Tuz ve sarımsak tozunu da ilave edin. Çok az sıcak su katarak pişirin. Fırından aldığınız volovanlara sucuklu harcı paylaştırın. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Fırında iki dakika tutup servis yapın. Afiyet olsun.




Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder