Hamuru için;
• 1 adet yumurta
• 3 yemek kaşığı yoğurt
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 paket kabartma tozu
• Aldığı kadar un
Harcı için;
• 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
• 1 demet dereotu
Kızartmak için;
• 1 çay bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI
Hamuru hazırlamak için yumurta, yoğurt ve zeytinyağını derin bir kaba aktarın. Üzerine tuz ve kabartma tozunu ekleyerek elinizle karıştırın. Unu da yavaş yavaş ilave edip yoğurmaya başlayın. (Un eklemeye ara verdiğinizde hamuru kontrol edin.)
Kulak memesi yumuşaklığında ve ele yapışmayan bir hamur hazırlayıp oda sıcaklığında 20-30 dakika dinlendirin.
Diğer taraftan, ince kıyılmış dereotu ve rendelenmiş peyniri bir kaseye koyup çatalla ezdikten sonra bir kenarda bekletin.
Dinlenen hamuru iki eşit parçaya bölün. Parçaları hafif unlanmış tezgahın üzerinde yarım santim kalınlığında açın.
Yufkalardan birinin üzerine peynirli karışımı serpiştirip üzerine diğer yufkayı kapattıktan sonra hafifçe bastırın. ıki katlı böreği rulo hamur keseceği yardımıyla ya da bıçakla baklava dilimi veya D şeklinde parçalara ayırın.
Sıvıyağı orta boy bir tavaya aktarıp orta ısılı ateşte kızdırın. Puf böreklerini kızgın yağda önlü arkalı kızartın. Sıcak ya da ılık olarak servise sunun.
Not: Puf böreğini kıymalı ya da ıspanaklı iç harcıyla da yapabilirsiniz.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder