Sebzeli Çin Böreği
Malzemeler :
3 Yufka
3 Havuç
3 Pırasa
1 Kase Soya Filizi
3 Diş Sarımsak
Soya Sosu
Köri
Maydanoz
1 Yumurta Akı
Kızartmak İçin:
Sıvıyağ
Hazırlanışı
İlk olarak sarımsakları ince doğradıktan sonra sıvıyağda kavurmaya başlayın. Ardından pırasaları ince ince doğrayarak, rendelenmiş havuçla beraber sarımsakların üzerine ekleyin. Bir süre soteledikten sonra üzerine soya filizini de ekleyin. İyice kavurulunca üzerine soyu sosounu döküp karıştırın. Soya sosu tuzlu olduğu için tuz eklemeyin.
İç harcı hazır olan börek için yufkaları tezgaha serin. Dörde bölerek iç harcı paylaştırarak börekleri sarın. Yumurta akı yardımıyla uçlarını yapıştırarak kızgın yağda kızartın.
Alıntıdır.
Etiketler:
BÖREKLER
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder