MALZEMELER
• 1 kg. süt
• 1 çay bardağı irmik
• 1 su bardağı toz şeker
• 2 dövülmüş damla sakızı
• 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
SOSU İÇİN
• 1 su bardağı portakal suyu
• Yarım çay bardağı toz şeker
• 1 yemek kaşığı mısır nişastası
HAZIRLANIŞI
Sos malzemesini bir kaba koyup ateşe alın. Kısık ateşte iyice homojen olup şekeri eriyene kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Soğuması için iyice kıvam alan portakal sosunu bir kenara alın. Başka bir tencerede tüm malzemeyi karıştırıp muhallebi kıvamına getirerek kısık ateşte pişirin. Muhallebi kaplarına 2 parmak boşluk kalacak şekilde paylaştırın. Soğuduktan sonra üzerine birer yemek kaşığı portakal sosundan döküp en az 1 saat buzdolabında bekletin. Üzerine çikolata rendeleyip servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder