MALZEMELER(10 KİŞİLİK)
2 adet ekmek hamuru
Yarım çay bardağı un
İçine: 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
Üzeri için:
1 su bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
HAZIRLANIŞI
Ekmek hamurlarını un ile yoğurarak ele yapışmayacak hale getirin. Hamuru 5 eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı elinizle yassılaştırarak kare şeklinde açın. Ortalarına rendelenmiş beyaz peynir yayın. Hamurun karşılıklı köşeleri birbirinin üzerine gelecek şekilde kapatıp ters çevirin. Yağlanmış tepsiye dizin. Hamurların her birine aynı işlemi uygulayın. Bir kase içinde yoğurt, sıvı yağ ve yumurtaları çırpın ve hamurların üzerine dökün. Isıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Pişen hamurların her birini dörde bölerek sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder