Sütlü Börek
Malzemeler :
4 Yumurta
Yarım Çay B. Su
Yarım Çay B. Mısırözü Yağı
1 Tatlı K. Tuz
Alabildiği Kadar Söke Un
İç Harcı İçin:
1 Kase Lor Peyniri
Hazırlanışı
Geniş bir karıştırma kabına yumurtaları kırıyoruz. Ardından tuzu, alabildiği kadar unu, mısırözü yağını ve suyu ekleyip yoğuruyoruz. Sert bir hamur elde edip 10 bezeye bölüyoruz. İncecik açtığımız hamurları tepsimizi yağlayarak üstüste büzerek yerleştiriyoruz.
Beş kat olana kadar aralara yağ döküyoruz, beşinci katta lor peynirini koyuyoruz. Kalan beş hamuru da aralarını yağlayarak kapatıyoruz. En üste yağ döküyoruz ve böreğimizi kesiyoruz.
Alıntıdır.
Etiketler:
BÖREKLER
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder