Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı
MALZEMELER
• 1 tavuk göğsü
• 2 domates
• 2 su baradağı arpa sehriye
• 1 kahve fincanı zeytinyağ
• 1 çorba kaşığı tereyag
• 1 kırmızı biber
• 2 pırasa (bezay kısmı)
• Yarım demet maydanoz
• Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Tavuk etini üzerini gececek kadar suda biraz tuz serpip haşlayın. İri parçalar halinde ayırıp kenarda bekletin. Pırasayı küp olacak şekilde doğrayın. Biberi de yıkayıp küçük küpler halinde kesin. Bir pilav tenceresine önce pırasayı ardından kırmızı biberleri ekleyerek sıvıyağda soteleyin. Arpa şehriyeyi ekleyin. Biraz kavurup üzerine iki su bardağı ılık olan tavuk suyunu, tereyağı, tuz ve ince kıyılmış mayranozu ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırıp kapağını kapatın. Kısık ateşte 20 dakika pişirin. Kapağını açıp pilavı tahta bir kaşıkla dikkatlice karıştırın. Servis tabağına alıp üzerine iri parçalar halinde dilimlediğiniz tavuk etlerini serpiştirin ve servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder