Tavuklu Nohutlu Mantı
Malzemeler :
Hamuru İçin:
2 Su B. Un
2 Yumurta
1 Çay K. Tuz
Su
İç Harcı İçin:
1 Kase Haşlanmış Nohut
Üzeri İçin:
2 Haşlanmış Tavuk Budu
1 Kase Yoğurt
1 Çorba K. Tereyağı
2 Diş Sarımsak
Toz Kırmızı Biber
Hazırlanışı
Mantının hamuru için; unu yumurtayı tuzu ve suyu bir kabın içine koyarak hepsini karıştırıyoruz. Hamur kıvama gelene kadar un koyup yoğuruyoruz.
Daha sonra tezgaha un dökerek hamurumuzu merdaneyle açıyoruz. Hamur iyice açıldıktan sonra mantı kesme aletiyle kare kare kesiyoruz. Kestiğimiz hamurların içine birer tane nohut koyarak kapatıyoruz ve mantıları tepsimize koyuyoruz.
180 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkardığımız mantının üzerine haşladığımız tavuğun suyunu döküyoruz. Üzerini kapatıp bekletiyoruz.
Soğuduktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdiriyoruz. Bir tavada tereyağını ve kırmızı biberi kavurup mantının üzerinde gezdiriyoruz.
Son olarak da parçaladığımız tavukları mantımızın üzerine koyuyoruz.
(püf noktası: hamur açıldıktan sonra üzerinde un kalmamalıdır; kalırsa yapışmaz.)
Alıntıdır.
Etiketler:
MAKARNA - MANTI vs.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder