Peynirli Kek


Malzemeler :
4 Yumurta
3 Çorba K. Yumuşak Margarin
1 Paket Sade Kek Karışımı
1,5 Su B. Süt
100 Gr. Beyaz Peynir
1 Tutam Dere Otu
1 Tutam Maydanoz

Üzeri İçin:
Çörek Otu


Hazırlanışı
Geniş bir kaba yumurtaları kırıp çırpıyoruz. Daha sonra sütü, margarini ve sade kek karışımını ekleyip iyice çırpıyoruz. Hamuru elde ettikten sonra iç malzememizi hazırlıyoruz. Dereotunu ve maydanozu doğrayıp peynirle karıştırıyoruz.
Yağlanmış kek kalıbına hamurun yarısını döküyoruz ve iç malzemeyi koyup hamurun kalanını da kalıba döküyoruz. Üzerine çörek otu serpip, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder