MALZEMELER
4 adet yufka
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta, tuz
İçi için:
1 adet yumurta
1 su bardağı beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Üzeri için:
1 adet domates
4 adet sivri biber
Haşhaş tohumu
1 adet yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI
Yufkaları açıp üst üste koyun ve her bir parça eşit olacak şekilde 8 parçaya kesin. Bir kasede suyu, yoğurdu, tuzu ve yumurtayı iyice çırpın. Bu karışımdan tüm yufkaların üzerine sürün. Yufkaları geniş taraftan yarıya kadar sarın. Sivri uçları içe doğru toplayıp yuvarlak, altı kapalı bir havuz elde edin. Ayrı bir kapta içini hazırlayın. Bunun için ufalanmış beyaz peyniri, yumurtayı, ince kıyılmış maydanozu karıştırın. Yufkaları tepsiye dizin. Üzerine hazırladığınız harçtan koyun. Domatesi dilimleyin. Sivri biberlerin çekirdek yataklarını çıkarıp ince ince doğrayın. Her bir yufkanın üzerine domates ve sivri biber koyun. Pidelerin kenarına çırpılmış yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu serpin. Orta dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder