MALZEMELER(4 KİŞİLİK)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 parçalanmış bütün tavuk
3 büyük kuru soğan
1 çorba kaşığı toz zencefil
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çorba kaşığı domates salçası
1 su bardağı tavuk suyu
1 tutam safran
5 taze soğan
15-20 adet siyah ve yeşil zeytin
Yarım limonun suyu
Tuz ve karabiber
HAZIRLANIŞI
Büyük bir tencerede veya tavada zeytinyağını kızdıralım ve tavuk parçalarının, iki tarafı da hafifçe kızarıncaya kadar kızartalım. Kuru soğan, zencefil, toz kırmızı biber, salça, tuz ve karabiber ekleyip, orta ateşte kızartmaya devam edelim. Bir çorba kaşığı suda ıslatılmış safran, domates salçası ve tavuk suyunu tenceredeki tavuğa ilave edelim. Orta ateşte 30 dakika kadar üstü kapalı olarak pişirelim. Kıyılmış taze soğanları ekleyelim, tavuk iyice pişene ve sos suyunu çekinceye kadar pişirelim. Zeytinleri ve limon suyunu ilave edip 5 dakika daha pişirelim. Tavukları tencereden alalım, servis tabağına yerleştirelim ve zeytinli sosu üzerine dökerek servis yapalım. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder