Zeytinyağlı Lahana Sarması

MALZEMELER(6-8 KİŞİLİK)
1 adet lahana
1,5 su bardağı zeytinyağı
3,5 su bardağı pirinç
4 adet soğan
Yarım çorba kaşığı salça
Yarım demet maydanoz
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı kuşüzümü
6 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım çay bardağı nane
Tuz, karabiber
3,5 su bardağı sıcak su



HAZIRLANIŞI
Lahananın yapraklarını ayırıp hafifçe haşlayalım. Soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavuralım. Tencereye şeker ve fıstıkları ekleyip kavurmaya devam edelim. Yıkanmış pirinci ekleyip pirinçler çatlayana kadar kavuralım. Salça, ince kıyılmış maydanoz, kuşüzümü, nane, tuz ve karabiberi ekleyip karıştıralım. Üzerine sıcak su ilave edip pirinçler suyu çekene kadar pişirelim, 1 saat kadar dinlendirelim. Lahana yapraklarının suyunu sıkıp düz bir zemine yayalım. Yapraklara bir çorba kaşığı kadar iç koyup saralım. Tencerenin dibine kalın damarlı bir lahana yaprağı yayalım. Sarmaları tencereye dizip üzerine 3,5 su bardağı su gezdirelim. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Ocaktan alıp kapağını aralayalım ve kendi kendine soğumasını bekleyelim. Servis tabağına alıp limon dilimleri ile süsleyip servis yapalım. Afiyet olsun.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder