MALZEMELER
1 kg. bakla
3 adet soğan
1 su bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tozşeker
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı un
1 demet dereotu
Tuz
HAZIRLANIŞI
Baklaları ayıkladıktan sonra 15 dakika limonlu suda bekletelim. Bir tencerede soğanları ince ince kıyalım. 2 çorba kaşığı zeytinyağında hafifçe öldürelim. Baklaların suyunu süzüp soğanlara ilave edelim. Tuzu, şekeri, kalan zeytinyağını da tencereye katıp hafif ateşte 5 dakika kavuralım. Baklaların kararmaması için 1 tatlı kaşığı unu serpelim. 1 su bardağı su ilave edip 40 dakika kadar kısık ateşte pişirelim. Ocaktan almadan önce kıyılmış dereotunu serperek soğumaya bırakalım. Daha sonra sarımsaklı yoğurt ile servis yapalım. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder