Zeytinyağlı Taze Bakla

MALZEMELER
1 kg. bakla
3 adet soğan
1 su bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tozşeker
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı un
1 demet dereotu
Tuz


HAZIRLANIŞI
Baklaları ayıkladıktan sonra 15 dakika limonlu suda bekletelim. Bir tencerede soğanları ince ince kıyalım. 2 çorba kaşığı zeytinyağında hafifçe öldürelim. Baklaların suyunu süzüp soğanlara ilave edelim. Tuzu, şekeri, kalan zeytinyağını da tencereye katıp hafif ateşte 5 dakika kavuralım. Baklaların kararmaması için 1 tatlı kaşığı unu serpelim. 1 su bardağı su ilave edip 40 dakika kadar kısık ateşte pişirelim. Ocaktan almadan önce kıyılmış dereotunu serperek soğumaya bırakalım. Daha sonra sarımsaklı yoğurt ile servis yapalım. Afiyet olsun.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder