MALZEMELER(32 adet)
8 adet yufka
Yarım paket kuskus
Birer demet maydanoz, dereotu, taze soğan
250 gr. beyaz peynir
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı su
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Kuskusu bol kaynar suda haşlayıp, süzün. Ilınınca içine ince kıyılmış maydanoz, dereotu ve soğanı, ezilmiş peynir, tuz, karabiberi ekleyip karıştırın. Kuskus pişerken sıvıyağ ile suyu iyice çırpın. Bir yufkaya bu karışımdan sürün. Üzerine bir yufka daha koyup, ikisini birlikte 8 adet kare oluşturacak şekilde kesin. Kuskuslu malzemeyi karelerin üzerine koyun. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Bohça veya istediğiniz şekilde katlayıp, tepsiye dizin. Üzerine kalan sulu sıvıyağı gezdirin. 200 dereceli fırında 20 dakika pişirip, servis yapın. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder