MALZEMELER
• 1-1,5 su bardağı un
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 1 çay bardağı su
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 tatlı kırmızı toz biber (acı)
• yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi
Üzeri için
• Yumurta sarısı
• Haşhaş
HAZIRLANIŞI
Kaşar peynir rendesi hariç, tüm hamur malzemesini iyice yoğurun. 20 dakika dinlendirip mutfak tezgahına alın ve merdaneyle açıp üzerine kaşar peyniri serpin. Hamuru bir ucundan rulo yapıp, bir parmak kalınlığında dilimlere ayırın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısı sürüp bol haşhaş tohumu serpin. 180 derecede sıcak fırına verip, üzerleri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder