Taze Kabaklı Mısır Çorbası Tarifi

MALZEMELER
• 1,5 su bardağı haşlanmış mısır
• 2 yeşil kabak
• Yarım kilo kemikli kuzu veya dana eti
• 1 büyük soğan
• 100 gr tereyağı
• Yarım demet dereotu
• 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
• Yeteri kadar tuz



HAZIRLANIŞI
Soğanı yemeklik doğrayıp az sıvıyağda pembeleştirip kemikli etleri ilave edin. 6 su bardağı su ve tuzunu ilave edip suyu kaynayınca altını kısın ve etler iyice eriyene kadar çok kısık ateşte pişirin (Kuzu etiyse yaklaşık 1 saat, dana etiyse 1,5 saat.). Etleri dikkatlice kemiklerinden ayırıp suyunu tülbentten süzerek (köpük ve kemik parçalarını ayırmak için) ayırın. 1 su bardağı mısırı, 1-2 yemek kaşığı et suyuna ilave ederek blenderdan geçirin. Başka bir tencereye tereyağını koyun, yağ eriyince küp küp doğradığınız kabağı ve tane mısırı ekleyin biraz çevirip et suyu ve ince ince parçalara ayırdığınız eti ve püre mısırı ilave edin. Bir taşım kaynatıp, ince kıyılmış dereotu ve toz kırmızı biberi ekleyip karıştırın ve ocağın altını kapatın.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder