Ağzı Açık

8 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ 30 DAKİKA
PİŞME SÜRESİ 25 DAKİKA

MALZEME LİSTESİ
Hamuru için;
* 2 su bardağı un
* 1 çay kaşığı tuz
* ½ çay kaşığı karbonat
* 1 yemek kaşığı yoğurt
* 2 yemek kaşığı sıvıyağ
* ½ su bardağı su

iç harcı için;
* 250 gr yağsız ince çekilmiş kıyma
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
* 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
* 4 çay kaşığı kırmızı tatlı pul biber (ısot da kullanabilirsiniz.)
* 2 tatlı kaşığı un
* 1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için;
* 1 su bardağı sıvıyağ


YAPILIŞI
Hamuru hazırlamak için, un ve tuzu derin bir kaba koyup elinizle karıştırın. Karbonatı ekleyip tekrar karıştırdıktan sonra su, yoğurt ve sıvıyağı ilave edin.
Malzemeler birbiriyle iyice karışıncaya kadar yoğurup kulak memesi yumuşaklığında ve ele hafifçe yapışan bir hamur elde edin. Hamuru toplayıp oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın.
Diğer taraftan, iç harcını hazırlamak için kıymayı derin bir kaba koyun. Üzerine salçayı, ceviz içi, tuz ve pul biberi serpiştirin ve unu da ilave edip sıkıca yoğurun.
Dinlenen hamurdan, ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Bu parçaları bolca un serptiğiniz tezgahın üzerinde merdane yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde açın. Böylece yaklaşık 12-15 santim çapında hamurlar elde etmiş olacaksınız.
Açtığınız hamurların üzerine kıymalı malzemeden birer yemek kaşığı kadar koyun. Elinizle bastırarak harcı hamura iyice yayın. Kenarlarını 1 santim kadar üzerine kıvırarak toplayın.
Sıvıyağı derin bir tava ya da tencerede kızdırın. Urfalıların ağzı açık dedikleri börekleri, etli kısımları alta gelecek şekilde kızgın yağa bırakın. Önlü arkalı iyice kızaran börekleri sıcak sıcak servise sunun.Üzerine soya sosu da gezdirebilirsiniz.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder