Ananaslı Krema Tarifi

MALZEMELER(4 KİŞİLİK)
3 adet yumurta
5 çorba kaşığı toz şeker
2 yaprak jelatin
2 çorba kaşığı sıcak su
1 adet ananas
1 su bardağı şekerli krema
2-3 dilim kakaolu kek
2 çubuk beyaz çikolata


HAZIRLANIŞI
Yumurtaların beyazını sarılarından ayırın. Yumurta sarılarını toz şekerle birlikte benmari usulü ocağa alın. Yavaş yavaş karıştırın. Kremsi kıvama gelmesini bekleyin. Jelatini sıcak suyun içinde eritin. Ananası robotta ezin. Erimiş jelatini ve püre halindeki ananası şekerli yumurtaya katıp karıştırın. Üzerine kar gibi olana dek çırpılmış yumurta beyazını ekleyin. Son olarak da şekerli kremayı katın. Kakaolu keki parçalara bölün. Kup bardaklarına kek parçalarını ve kremayı pay edin. Bu şekilde 1-2 saat buzdolabında bekletin. Dolaptan çıkardıktan sonra beyaz çikolata parçaları ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder