Topaç Tarifi

MALZEMELER(6 KİŞİLİK)
3 su bardağı ince bulgur
2 adet soğan
Yarım kg. yağlı kıyma
5 diş sarımsak
2 çorba kaşığı kuru nane
Tuz, karabiber, kırmızı pulbiber
Yarım demet taze soğan
Yarım demet maydanoz



HAZIRLANIŞI
Yıkayıp süzdüğümüz bulguru ağzı kapalı bir kapta, yumuşaması için bir saat bekletelim. Yumuşayan bulgurun üzerine yemeklik doğranmış soğanı ilave edelim. Elimizi arada bir ıslatarak bulgur ile soğanı 15- 20 dakika yoğuralım. Daha sonra dövülmüş sarımsak, kuru nane, tuz, karabiber ve pulbiberi ilave ederek bulgurlar iyice yumuşayana kadar yoğurmaya devam edelim. Son olarak ince kıyılmış taze soğan ve maydanozu ekleyip bir iki kere karıştıralım. İstediğimiz büyüklükte parçalar koparıp avucumuzda yassılaştırarak köfteler hazırlayalım. Yağlanmış tavada veya ızgarada pişirip sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder