HAZIRLANIŞI
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı damla çikolata
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tarçın
2,5 su bardağı un
Sosu için:
2 adet armut
5 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı krema
HAZIRLANIŞI
Karıştırma kabında yumurtayı kırıp, toz şekeri ilave edip, mikserle 5 dakika çırpın. Üzerine sıvı yağı, sütü, unu, kabartma tozunu, vanilyayı, kakaoyu, tarçını ilave edip mikserin en alt devrinde çırpın. Yağlanmış unlanmış yuvarlak kek kalıbına harcınızı dökün. Üzerine çikolata parçalarını serpin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 30- 40 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra ılınmaya bırakın. Dikkatlice keki kalıbından ayırıp, servis tabağına alın. Sosu için: Bir tava içerisine toz şekeri koyup, kahverengi alıncaya kadar pişirin. Kabukları soyulmuş armutları minik küpler halinde doğrayıp, tavanın içerisine alıp karıştırın. Üzerine kremayı ilave edip sosu hazırlayın. Daha sonra kekin üzerine döküp, servis yapın. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder