Beyaz İnci Pastası


Malzemeler :
Keki İçin:
6 Yumurta
1,5 Su B. Söke Un
1 Su B. Toz Şeker
1 Paket Kabartma Tozu

Kreması İçin:
3 Su B. Süt
4 Çorba K. Un
1 Su B. Toz Şeker
1 Yumurta Sarısı
1 Paket Labne Peyniri
1 Limon Rendesi

Süslemek İçin:
Beyaz Çikolata Rendesi
İnci


Hazırlanışı
Geniş bir karıştırma kabına yumurtaları kırın. Toz şekeri ekleyin ve köpürene kadar çırpın. Unu ve kabartma tozunu içine eleyin ve karıştırın. Tencereyi önce yağlayın ardından yağlı kağıt serin. Elde ettiğiniz hamuru tencereye dökün. Kapağını kapatıp 45 dakika kadar ocakta pişirin. Kenarları pembeleşinceye kadar ve kapağı hiç açılmadan pişmelidir.
Kremasını hazırlarken; sütü, şekeri, yumurta sarısını ve unu tencereye koyun. Telle çırparak karıştırın. Limon rendesini ya da varsa limon esansını ekleyip karıştırmaya devam edin. Kıvama gelince altını kapatın. Kremayı beyazlaştırmak için az süt ekleyip karıştırın. Biraz dinlendikten sonra labne peynirini de kremayla iyice karıştırın.
Pişen kek soğuduktan sonra 3 parçaya bölün. Servis tabağına bir kar kek koyun ve meyve suyuyla ıslatın.Üzerini kremayla kaplayın. Üstüne doğranmış meyvelerden koyup diğer katı kapatın. Her kata aynı işlemi yaptıktan sonra en üst katı kremayla kaplayın ve biraz dolapta bekletin. Mümkünse kek kelepçesinin içine yerleştirin. Dolaptan çıkarınca etrafını tamamen kremayla kaplayın. Beyaz çikolata rendeleyin ve incilerle süsleyin.




Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder