Gelincikli Mısır Kömbesi Tarifi


Malzemeler :
3 Kase Mısır Unu
1 Kase Söke Un
1 Kase Yoğurt
1 Kase Sıvı Yağ
1 Kase Sıcak Su
1 Paket Karbonat
1 Adet Kuru Soğan
1 Kase Peynir
1 Demet Gelincik
Karabiber
Tuz


Hazırlanışı
Geniş bir kaba mısır ununu, beyaz unu ve karbonatı koyun. Üzerine yoğurdu ve sıcak suyu dökün. 1 kase sıvıyağı ve tuzunu da ekledikten sonra yoğurun. Yumuşak bir kıvam elde edince elinizi önce sıvıyağa batırın.
Hamurdan parçalar koparın ve yağlanmış tepsiye elinizle bastırarak yayın. Tepsiyi tamamen hamurla kaplayın. İç harcı için; soğanı ve gelincikleri doğrayın. Peyniri parçalayın. Hepsini karıştırın.
Hazırladığınız harcı tepsideki hamurun üstüne dökün. Kalan hamurla yine parçalar kopararak üstünü kapatın. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirin.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder