Beyaz Soslu Tepsi Köftesi Tarifi

MALZEMELER
• Yarım kilo dana kıyma
• 3 patates
• 3 dilim bayat ekmek içi
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı köfte baharatı
• Yeteri kadar tuz
• 1 yemek kaşığı sıvıyağ
• 1 büyük kuru soğan rendesi
• 4-5 sarımsak
• 2 yemek kaşığı un
• 2 yemek kaşığı yoğurt
• 1 su bardağı su
• 1 limon suyu
• 100 gr. tereyağı
• 2 sap taze soğan



HAZIRLANIŞI
Köfte harcı için derin bir yoğurma kabında kıyma, ıslatılmış ve suyu iyice sıkılmış ekmek içi, karabiber, tuz ve sıvıyağ ile rendelenmiş sarımsak ve kuru soğanla iyice yoğurun.
Orta irilikte yassı köfteler hazırlayın. Buzdolabında bir sat kadar soğutun. Patatesi diri kalacak şekilde haşlayın. Orta boy ve derin bir fırın kabını yağlayıp köfteleri aralıklı dizin, Üzerine irice doğradığınız patatesleri serpiştirin. Bir kapta limon suyu, yoğurt, su, tuz ve unu çırpıp malzemenin üzerinde gezdirin. 200 derecede yarım saat pişirip İncecik kıydığınız taze soğanı üzerinde gezdirip servis yapın.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder