Ispanaklı Kereviz Dolması Tarifesi

MALZEMELER(2 KİŞİLİK)
2 adet kereviz
Yarım limonun suyu
Yarım kg. ıspanak
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı pirinç
Tuz, karabiber,
kırmızı biber



HAZIRLANIŞI
Kerevizleri temizleyip, ortalarını limonla ovalım. 15 dakika haşlayalım. Diğer tarafta ıspanakları yıkayıp, soğanı küçük küçük doğrayalım. 1 tatlı kaşığı sıvı yağda kavuralım. Ispanakları da ilave edelim. Pirinci ekleyip tencerenin kapağını kapayalım. Ispanaklar suyunu çekene dek pişirelim. Tuzu ve baharatları ekleyerek ocaktan alalım. Haşlanmış kerevizlerin içine ıspanağı doldurup servis tabağına koyalım. Süsleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.




Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder