Biber Soslu Piliç Pojarski

MALZEMELER (4 kişilik)
• 1 kg. piliç göğsü kıyması
• 1 küçük soğan rendesi
• 50 gr. havuç
• 50 gr kabak
• 50 gr. bürüksel lahanası
• 100 gr. kırmızı çuşka biberi
• 10 gr. tuz
• 5 gr. beyaz biber
• 20 gr. muskat
• 50 gr. galeta unu
• 100 gr. bayat ekmek içi

SOS İÇİN
• 5-6 kırmızı közlenmiş biber
• 1 yemek kaşığı konyak
• Yarım su bardağı krema



HAZIRLANIŞI
Kabak, lahana, havucu haşlayıp suyunu süzün ve blenderdan geçirin. İyice soğutun. Ekmeği biraz süt ile ıslatın. Soğan rendesi, tavuk kıyma, ekmek içi, haşlanmış sebzeler, galeta unu, tuz ve baharatlar ile iyice yoğurun. Gerekirse biraz su veya sıvı yağ ekleyebilirsiniz. Büyük ve yassı köfteler hazırlanıp dolapta 20 dakika bekletilir. Bu arada közlenmiş biberleri konyak ile iyice ısıtın, ocağın altını kapatıp blenderdan geçirin içine kremayı ilave edip çırpın. Dolaptan çıkardığınız köfteleri ızgarada ters yüz pişirip üzerine paprika sosu gezdirin ve sıcak olarak servis yapın.




Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder