Mandalinalı Tart

MALZEMELER
• 4 yumurta akı
• 1 su bardağı pudra şekeri
• 2 su bardağı un
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 1 çay bardağı süt
DOLGU
• 1 su bardağı krema
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 100 gr. pudra şekeri
• 2 yumurta sarısı
• 1 yemek kaşığı mısır nişastası
• 1,5 su bardağı mandalina (blenderdan geçirilmiş)
• üzeri için pudra şekeri


HAZIRLANIŞI
Hamur için sıvıyağ, pudra şekeri ve sütü çırpın. Başka bir kapta yumurta aklarını bir tutam tuzla pofuduk olana kadar çırpın. Diğer kaba un ve kabartma tozunu ekleyip yumurta aklarını ekleyin. Yağlanmış kelepçeli kalıba aktarıp, 190 derece fırında yarım saat pişirin. Dolgu için derin bir kapta benmari usulü krema, tereyağı, nişasta ve mandalina püresini ısıtın, malzemeler iyice eriyince yumurta sarılarını tek tek kırın. Soğuması için ara sıra karıştırmak üzere bekletin. Keki kürdanla kontrol edip fırından çıkartın. Ilınınca bir fırça ile süt sürün. Hamurun ortasından başlayarak mandalina sosunu yavaşça dökün, Buzdolabında 6 saat dinlendirip, dilimleyin ve üzerine pudraşekeri serpip servis yapın.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder