Biberiyeli Tavuk Snitzel

MALZEMELER
• 4 tavuk göğüs eti (dövülmüş)
• 2 dal taze biberiye veya
1 tatlı kaşığı kuru biberiye
• 2 diş sarımsak
• 100 gram gravyer peyniri (rende)
• 100 gram parmesan peyniri (rende)
• 4 dilim bayat mısır ekmeği
• 2 yumurta
• Yeteri kadar un


HAZIRLANIŞI
Tavuk etlerini yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın. Doğrayıcının haznesine kabukları soyulmuş sarımsak, bayat ekmek, biberiye yapraklarını koyup iyice ufalayın. Uzun ve biraz derinliği olan bir kapta yumurtaları çırpın. Başka bir kaba biraz un diğer bir kaba da ufaladığınız biberiyeli ekmek kırıntısını koyun. Tavukları önce una sonra yumurtalı karışıma en son biberiyeli karışıma iyice bulayıp yapışmaz tabanlı bir tavada sıvıyağ ile alt üst iyice kızartın.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder