MALZEMELER
• 2 tavuk göğüs etini kasabınızda kıyma olarak çektirin
• 1 büyük soğan
• 2 diş sarımsak
• 3 orta boy patates
• 1 kereviz
• 1 yemek kaşığı un
• 1 kahve fincanı pirinç
• 1 su bardağı su
• 1 limon
• 2 havuç
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• Yarım demet maydanoz
• Tuz -karabiber
HAZIRLANIŞI
Soğanı ve sarımsağı rendeleyip tuz ve karabiber ekleyip pirinçle birlikte tavuk kıymasıyla iyice yoğurup köfte harcı elde edin. Bu arada patatesleri ve kerevizi temizleyip küp olarak doğrayın. Patatesleri sıvıyağda fazla olmamak koşuluyla alt üst kızartın. Aynı tavada kalınca dilimlediğiniz havucu da biraz kızartın. Geniş bir tencereye patatesleri, kereviz ve havuç dilimlerini sıralayın. Tavuk köftelerini düzgünce yerleştirin, Bir kapta su, limon suyu ve una biraz tuz atıp iyice çırpın ve köftelerin üzerine dökün. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 40 dakika kadar pişirip servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder