Çatlak Çörek Tarifi

MALZEMELER(8 KİŞİLİK)
250 gr. margarin
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
Yarım kahve fincanı sirke
Tuz
1 kahve fincanı maden uyu
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
Aldığı kadar un

İçin için:
100 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
150 gr. sucuk

Üzerine:
1 adet yumurtanın sarısı
Susam


HAZIRLANIŞI
Derin bir kabın içine erimiş margarini, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 su bardağı yoğurt, yarım kahve fincanı sirke, 1 kahve fincanı maden suyu, 1 paket kabartma tozu, tuz ve 1 adet yumurtayı karıştırın. Unu eleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Hamuru 24 saat buzdolabında bekletin. Limon büyüklüğünde parçalar koparıp, bezeler yapın. Merdane yardımıyla çay tabağı büyükülğünde açın. 1 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri ve 1 dilim sucuk koyup, kapatın. Yuvarlak şekil verip, tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam dökün. Keskin bir bıçakla artı şeklinde çizin. 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder