Çaylı İncir Tatlısı Tarifi

MALZEMELER(8 KİŞİLİK)
500 gr. incir
1 çorba kaşığı çay
1 su bardağı ceviz
1 limon rendesi
1 defne yaprağı
2 dal taze nane
1 muz
1 kabuk tarçın
10 tane karanfil
1,5 bardak şeker
1 kase krem şanti
1 limon kabuğu rendesi
125 gr. margarin




HAZIRLANIŞI
2 su bardağı su ile çayı demleyin. İncirleri 4 saat suda bekletin. İncirleri çıkarın. Çaylı suyu bir kenarda bekletin. Muzu cevizle ezip, incirlerin altından açarak muzlu cevizli içle doldurun. Ayırdığınız çay suyuna limon kabuğunu, defne ve nane yapraklarını, tarçını, karanfil ve şekeri koyup 15 dakika kaynatın. Süzüp incirlerin üzerine dökün. 2 kaşık margarin koyup folyo ile örtün. Fırında 30 dakika pişirin. Soğuyunca krem şanti ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder